Workshop Stress Release

 

Heb jij ook regelmatig last van lichamelijke- en/of mentale stress? Dan is de workshop Stress Release heel fijn voor jou.

Workshop Stress Release

Zondag 30 juni
18:30 – 21:00 uur
Kosten €35,00

Wat kun je verwachten?

  • inzicht in de werkelijke oorzaak van spanningsklachten
  • ademtechnieken en ontspanningsoefeningen om je zenuwstelsel te kalmeren
  • praktische tips voor meer ontspanning
  • heldere en begrijpelijke uitleg over de werking van het zenuwstelsel
  • theepauze met wat lekkers
  • geleide meditatie voor een diepe ontspanning aan het einde van de avond
  • de mp3 ontspannen ademen en 2 video’s met ontspanningsoefening na afloop cadeau in je mailbox.

Je lichaam praat
Een snelle, oppervlakkige ademhaling en spierspanning zijn de eerste seintjes dat het zenuwstelsel onder hoogspanning staat. De meeste mensen hebben de eerste signalen vaak niet eens door. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van: pijnklachten, spierknopen, piekeren, slapeloosheid, depressie, hartkloppingen, hoge bloeddruk, maagzuur, paniek, hyperventilatie enz.
Ook een ontregelde hormoonhuishouding en spijsverteringsproblemen zijn veel voorkomende klachten. Luister je langere tijd niet naar de signalen van je lichaam, dan kan dit op den duur zelfs resulteren in een burn-out.

Iedereen heeft wel eens stress toch?
Gelukkig heeft je zenuwstelsel een prachtig mechanisme om met spanning om te gaan en los te laten. Zijn we in balans, dan werkt dit systeem perfect. Wanneer je echter voor langere tijd, of te vaak achter elkaar stress ervaart, gaat dit zich uiten in lichamelijke- en/of geestelijke klachten. Wanneer je die spanning niet los kunt laten loopt de druk behoorlijk op. Je lichaam slaat spanning/trauma op als er op dat moment geen mogelijkheid is om te ontspannen. Pas wanneer je weer veilig en op je gemak bent zal je in staat zijn om spanning los te laten.
Zo kan het zijn dat je nog maanden of jaren na een gebeurtenis spanningsklachten ervaart.

Kennis geeft inzicht
Als je begrijpt hoe het zenuwstelsel werkt kun je daar in het dagelijks leven beter mee omgaan. Wanneer je beter in contact bent met je lichaam en emoties zal je de stress-signalen eerder opmerken. Het zal steeds makkelijker worden om spanning los te laten.

Docenten
Rob Kroonen & Mirjam Pet-Meijvogel hebben hun kennis en ervaring gebundeld voor deze relaxte workshop.

Rob is gespecialiseerd in het oplossen van chronische pijnklachten. Tijdens de workshop legt hij je graag alles uit over de oorzaak van spanningsklachten en het effect op je lichaam en geest. Kennis geeft je namelijk meer handvatten om de oorzaak van je klachten op te lossen.

Mirjam zal je als yogadocent begeleiden tijdens de workshop.
Als ademcoach en hypnotherapeut laat ze je binnen no-time ontspannen.

Wil jij graag meedoen met de workshop Stress Release?
Meld je dan aan door een mail te sturen naar [email protected]. Ik laat je zo snel mogelijk weten of er nog een plekje vrij is.

Locatie: Yoga Swings 4 you, Pr. Hendrikkade 94, 2225 HP Katwijk aan Zee