Herken jij de volgende klachten?

Z

Je ademhaling zit hoog en is snel

Z

Je bent doodmoe maar kunt niet ontspannen

Z

Je hebt het regelmatig benauwd

Z

Je voelt je gejaagd

Z

Je hebt last van angsten of paniekaanvallen

Z

Je kunt je gedachten moeilijk los lolaten

Z

Je bent een doorzetter en harde werker

Z

Je herkent jezelf niet meer, je had nooit last van stress

Z

Je hebt lichamelijke klachten door stress

Z

Je hebt last van hyperventilatie

Z

Je zorgt beter voor anderen dan voor jezelf

Z

Je hebt een (bijna) burn-out

Z

Je kaken zijn gespannen

Maar wil jij weten hoe je:

Ruimer kunt ademen?

Spanning los kunt laten?

Kalm kunt blijven in stressvolle situaties?

Controle terug krijgt bij paniek?

Het vertrouwen in je lichaam terug krijgt?

 Tijdig kunt bijsturen?

Een burn-out voorkomt?

Sneller herstelt na een burn-out?

Beter voor jezelf kunt zorgen?

In het hier en nu kunt leven?

Ademcoaching, Mindfulness & Yoga

Ik heb de gouden combinatie ontdekt om te ontspannen. Ademcoaching, mindfulness en yoga! Waar je vroeger nog aan geitenwollen sokken moest denken bij yoga, is het nu gelukkig de normaalste zaak van de wereld. 

In onze drukke westerse wereld is het vaak moeilijk om af te remmen. We hebben veel verplichtingen, keuzes te maken en zijn regelmatig overprikkeld. De behoefte aan rust, eenvoud en bewuster leven groeit enorm. Yoga en mindfulness zijn niet voor niets de laatste jaren zo populair geworden. Yoga bestaat al heel lang maar omdat we niet in India leven en intussen honderden jaren verder zijn vind ik het fijn om yoga op z’n Hollands te geven. Geen ingewikkelde yogatermen in het Sanskriet maar duidelijke taal.

Gelukkig erkennen steeds meer zorgverleners het belang van goed ademen. Er wordt vaker op een holistische manier naar stressklachten gekeken en doorverwezen naar een ademcoach of yogastudio. Goed ademen helpt je van je stressklachten af en stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam. Je moet alleen even weten hoe dat moet.

Waarom gaat het programma Mindful Ontspannen jou helpen?

Het online programma Mindful Ontspannen is zo gemaakt, dat jij in 7 weken precies weet hoe je van je klachten kunt afkomen. Dat je de controle terugkrijgt en weer kunt ontspannen. Het gaat je helpen om ruimer te ademen en spanning los te laten. Eenmaal geleerd, heb je daar de rest van je leven profijt van.

Natuurlijk is er genoeg informatie te vinden in boeken en op het internet over de ademhaling, mindfulness en yoga. Maar dat je iets begrijpt wil nog niet zeggen dat je het probleem oplost. Je kunt het beter aan den lijve ondervinden, zodat de puzzelstukjes op hun plek vallen.

Je ontvangt wekelijks een fijne serie lessen, speciaal afgestemd op jouw klachten.  Elke week ontvang je gedoceerd nieuwe lessen zodat je niet overspoeld wordt door informatie. Op deze manier integreer je de oefeningen makkelijker in je dagelijks leven. Na een aantal weken voel je je een heel ander mens!

Ben jij iemand die:

Duidelijke aanwijzingen over ademhalen nodig heeft?

Graag yoga op ‘z’n Hollands’ wil beoefenen?

Meer wil leven in het moment d.m.v. mindfulness?

Leert door te doen?

Graag je eigen tijd wil indelen?

Nuchter is en niet van zweverigheid houdt?

Graag online een cursus volgt?

Starten op je eigen tijd

Alleen jij weet wanneer je er klaar voor bent. Daarom kun je op ieder moment starten met het programma. Je behaalt namelijk het beste resultaat als je er 100% voor gaat.

Waarschijnlijk loop jij al langer met stressklachten rond en heb je besloten dat het zo niet langer gaat. Je klachten belemmeren je en je bent er helemaal klaar mee. Goed zo!! Om daad bij woord te voegen moet je het namelijk ook echt spuugzat zijn. De knop moet om.

Het is helemaal niet nodig om met zoveel spanning te leven. Het enige wat je nodig hebt zijn goede aanwijzingen en oefentijd, dan volgt de ontspanning vanzelf. Je zult echt niet geloven hoe SIMPEL het kan zijn om stress los te laten waardoor je weer opgelucht kan ademen.

Elke week ontvang je:

E-book: informatie over de lessen, ademhaling en ontspanning. Precies de informatie die je nodig hebt om weer opgelucht te ademen.

 

Luisterontspanning: Met gesloten ogen lig je rustig te luisteren. Je ontspant moeiteloos.

 

Mindfulness: rustige yoga-houdingen, gecombineerd met mindfulness en ademcoaching gaan jou leren om spanning los kunt laten.

Yoga: de yogalessen zijn speciaal afgestemd  op jou stressklachten en gaan je meer ademruimte en ontspanning geven. Geen ingewikkelde poses maar precies wat jij nodig hebt.

Mini-workshop: Elke week behandelen we een effectieve ontspanningstechniek. Het zal je verbazen hoe simpel de sleutel naar ontspanning is.

Aanbod & Prijzen

Mindful Ontspannen

Online training

7 weken

PRIJS € 99,-

Wie ben ik?

Wilskracht en doorzettingsvermogen hebben mij veel gebracht in het leven. Ook lichamelijke klachten.

Op 12 jarige leeftijd werd bij mij schildklierkanker geconstateerd. De jaren die volgden stonden in het teken van onderzoeken, operaties en bestralingen. Heftig, zou je denken. Toch kon ik het op dat moment prima handelen. Ik heb een hele fijne jeugd gehad. Was vrolijk, gelukkig en sportief. Wel had ik klachten zoals een brok in mijn keel, een gespannen buik en was soms benauwd. Tevens ontwikkelde ik een angststoornis die 30 jaar zou duren en die ik (meestal) goed kon verbergen. ‘Niet zeuren maar doorgaan’ was mijn motto. Jaren later kreeg ik last van benauwdheidsklachten en hartkloppingen. Het was in de periode dat ik een traject van Ivf-behandelingen moest afronden. Er zou definitief geen kindje komen. Even slikken en weer doorgaan. Er waren ergere dingen in de wereld. Mijn lichaam vertelde echter iets anders.

In 2011 ben ik gestart met het volgen van yoga-opleidingen. Op dat moment werkte ik al jaren met veel plezier als sportinstructrice op de sportschool en wilde ik mijn kennis uitbreiden. Oh wat waren mijn spieren stijf en wat vond ik het saai! Toch had ik een onbegrijpelijke drang om verder te gaan op het yoga pad en heb nu zelfs samen met mijn vriendin een prachtige yogastudio in Katwijk aan Zee.

De eerste twee jaar nadat we de yogastudio startten, had ik een dubbele baan, volgde verschillende opleidingen en genoot van onze 2 kleine meiden (wonderen bestaan). Het was een geweldige maar ook spannende tijd. Al ons spaargeld zat in de studio. Ik ervaarde op dat moment geen stress. Had het alleen heel erg druk en daar dacht ik verder niets van. Gewoon de schouders eronder en doorgaan. De aanhoudende maagklachten die ik had waren wel erg vervelend. Ik slikte veel maagzuurremmers en ben zelfs voor een maagscopie geweest. Er was niets te zien, dus ik moest er maar mee leren leven.

Wat ben ik blij dat ik de opleiding ademcoaching ben gaan volgen! Al mijn klachten verdwenen toen ik beter ging ademen. Onbewuste spanning en angsten heb ik los kunnen laten. Hoe simpel kan het zijn! Alle lichamelijke klachten van de afgelopen jaren bleken achteraf door stress te komen.

Door yoga en mindfulness ben ik anders naar lichamelijke klachten gaan kijken. Mijn lichaam vertelt namelijk precies hoe het met me gaat. Heb ik pijn in mijn rug, dan moet ik even gaan liggen om volledig te ontspannen. Hartkloppingen geven mij het seintje dat ik serieus over mijn grens aan het gaan ben en bij ademstress maak ik me ernstig zorgen over iets wat ik los mag laten.

Ik hield én houd nog steeds van fysiek uitdagende lessen, zoals bijvoorbeeld poweryoga. Nu weet ik dat ik geestelijk en lichamelijk makkelijker spanning los kan laten als ik daarnaast ook mindfulness en rustige yogalessen beoefen. Het heeft me geleerd om in balans te blijven en mijn agenda beter te bewaken.

De afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen begeleiden als yogadocent, ademcoach en hypnotherapeut. Ruim 8000 yogalessen verder wordt mijn passie steeds duidelijker. Ik wil nóg meer mensen helpen om opgelucht te kunnen ademen. Het kan namelijk heel simpel zijn om van je (adem)stress klachten af te komen.

Dat kan ik toch niet voor mezelf houden?

Mirjam Pet-Meijvogel

Ademcoach, hypnotherapeut & mindfulness-yogadocent

 

Door jou ben ik uit mijn neerwaartse spiraal gekomen.

Ik ben super blij dat ik jou met je kundige visie heb leren kennen. Je weet waar je het over hebt en kan het heel duidelijk uitleggen.

Je geeft goede tips waar ik mee verder kan!

Angenietha van Duijn

Je stem is rustgevend en prettig om naar te luisteren.

Ik ben heel blij met de yogaoefeningen want oeps..wat zit het vast in mijn bovenlijf. Ik heb me voorgenomen om de oefeningen vaker te doen want het voelt na afloop heel goed. De luisteroefeningen zijn heerlijk!!

Jenny de Best

Ik ben heel blij met de online-lessen.

Ze zijn heel afwisselend en ook online merk ik dat je een groot inlevingsvermogen hebt naar wat er op dat moment leeft.

Je hebt een hele prettige, rustgevende stem en doordat je veel van het menselijk lichaam weet geef je goede tips.

Wendy Zoet

Meest gestelde vragen

Hoeveel tijd besteed ik per week aan het programma?

Gemiddeld 2 uur per week. Je kunt je tijd helemaal zelf indelen. In het e-book kun je precies zien hoeveel tijd een les duurt zodat je een fijne weekindeling kan maken.

Hoeveel weken duurt het programma?

Het complete programma duurt 7 weken. Elke week ontvang jij een min-workshop, e-book en een fijne serie lessen. De lessen bestaan uit een luisterontspanning, mindfulness en yoga.

Je kunt je agenda helemaal zelf indelen én je kunt nadat je alle online lessen hebt ontvangen gebruik blijven maken van de lesstof. Dus volg het programma ontspannen op je eigen tempo. 

Wat heb ik nodig?

Je hebt een laptop, iPad of computer nodig en WIFI om de video’s te bekijken. 

Een yogamat, kussens en een deken.

Ik heb geen ervaring met yoga, is dat nodig?

Het is zeker niet nodig om ervaring te hebben met yoga. De lessen zijn voor iedereen goed te volgen. Ben jij wel bekend met yoga dan zijn de lessen ook heel fijn en leerzaam.

Wanneer kan ik starten met het programma?

Na aankoop van het programma naar keuze ontvang je een factuur in je mailbox. Als de betaling is voldaan ontvang je z.s.m. het programma. Binnen 24 uur kun je al starten.

Wordt er btw berekend?

Het programma wat je koopt is vrijgesteld van btw. Er komen dus geen extra kosten bovenop.

Het resultaat

Jij weet straks precies wat je kunt doen om spanning los te laten en hoe je opgelucht kunt ademen. Je begrijpt jezelf beter en kan daardoor luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Je ziet je klachten als kans om beter voor jezelf te zorgen. De simpele ademhalings- en yogatechnieken zorgen dat je in de toekomst niet meer terugvalt in je oude valkuilen. De kennis die je opdoet en de kalmte die je ervaart neem je de rest van je leven mee.

‘Stressvolle situaties zullen altijd op je pad komen. Het enige wat je eraan kunt veranderen, is hoe je er mee om gaat’

Mijn Missie

Ik wil je helpen om te ontspannen zodat je weer kunt genieten van het leven. Je te laten verwonderen dat het zo simpel kan zijn om spanning los te laten. In mijn praktijk streef ik ernaar, dat ik na 3 afspraken overbodig ben. Er zijn namelijk maar een aantal inzichten en oefeningen nodig om te leren ontspannen. Ik houd van zelfredzaamheid en ben ervan overtuigd dat het programma Mindful Ontspannen je gaat helpen om zelfstandig spanning los kunnen laten.

Stress kan ook heel nuttig zijn: zenuwen voor een examen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je meer focus hebt. Maar langere tijd te veel stress ervaren geeft uiteindelijk geestelijke- en lichamelijke klachten. Naast ademcoach en hypnotherapeut ben ik ook eigenaresse van yogastudio Yoga swings 4 you. Ik vind mijn werk heerlijk, want ik word gelukkig als ik mensen kan laten ontspannen. Met dit online programma geef ik jou de tools om spanning los te laten waardoor je een krachtigere en kalmere versie van zichzelf wordt.

Lees hier de algemene voorwaarden

Release 4 you

Mirjam Pet-Meijvogel

Pr.Hendrikkade 94| 2225 HP Katwijk | 0638080677 | [email protected]